København vil forbyde engangsplast

Af Ecostepz
Hovedstaden bliver snart en renere og grønnere by med hjælp fra et kommende forbud mod engangsplast

Københavns kommune arbejder mod at forbyde engangsplast til alle arrangementer. Ecostepz har alternativet klar.

I disse dage bliver der taget store skridt i retning mod en renere og mere miljøvenlig hovedstad. “Forebyggelse af affald ved minimering af engangsplast fra arrangementer” hedder forslaget som borgerrepræsentationen skal tage stilling. I praksis vil det betyde et forbud mod engangsservice, og sætte krav til arrangører om at tilbyde gæster genanvendelige krus. Hos Ecostepz hilser vi udviklingen velkommen. Vi glæder os til at gøre København til en grønnere by ét genbrugskrus ad gangen.

Første farvel til engangsservice

Hvis forslaget går igennem er det en glædelig nyhed ikke blot for miljøet, men også for Københavnere. Som en af hovedstadens første festivaler var Haven i 2018 bannerfører i den grønne omvæltning og brugte miljøvenlige plastikkrus fra Ecostepz til stor glæde for festivalens gæster. Ifølge Naboskabs undersøgelse var 9 ud af 10 festivalgæster glade for Ecostepz’ plastikkrus og foretrak dem over normale engangskrus. Du kan læse mere om Naboskabs brugerundersøgelse i denne artikel på Naboskabs egen hjemmeside.

Ecostepz gør det let at være grøn

Forbuddet vil sætte arrangører af festivaler i en hel ny situation. Forbuddet vil tvinge festivaler, madmarkeder og mange flere til at finde alternativer til engangsservice. Men hos Ecostepz fortæller partner John Bay, at der er ingen grund til at være bekymret:

“Vi er eksperter til at rådgive både små, mellemstore og de helt store arrangementer, så det bliver en win-win for både arrangøren og gæsten. Det positive er at gæsterne har lyst til at bruge genbrugskrus. Kulturen med genbrugskrus har været på vej i snart 5 år i Danmark. Med lovkravet kommer den til at sprede sig endnu mere og endnu hurtigere“

John Bay, Partner i Ecostepz