Størst og først i Sverige

Af Ecostepz

Når Sveriges største festival, Bråvalla, d. 26.-28. juni 2014 åbner festivalpladsen for ca. 55.000 musikglade gæster bliver det som miljømæssig frontløber.

På pladsens udskænkningssteder skal de, som den første festival i Sverige, sælge drikkevarer i miljøgenbrugskrus, der kan returneres i et returpantsystem, vaskes og genbruges. Ecostepz fungerer som tæt samarbejdspartner og rådgiver gennem hele processen bag genbrugssystemet på festivalen – både før, under og efter. Læs mere her.

Hvad får Bråvalla ud af at bruge miljøgenbrugskrus?

Miljøgenbrugskrusene gavner både miljø, gæsternes oplevelse og giver en holdbar forretning for festivalen, da målet med genbrugssystemet er, at det skal finansiere sig selv.

En renere festplads
Gæsterne har betalt for deres miljøgenbrugskrus og smider dem ikke på pladsen, da de er nødt til at indlevere dem for at få deres penge retur.

Mindre plastspild
Miljøgenbrugskrusene erstatter engangskrusene, der smides ud efter en gang og resulterer i et enormt plastspild.

En bedre drikkeoplevelse
Miljøgenbrugskrusene er lavet af kvalitetsplast, så indholdet ikke skvulper ud over kanten. Derudover er de lavet af miljørigtigt plast uden giftstoffer.

En forbedret indtjening
Bråvalla får ikke udgifter, når det gælder oprydning og udsmidning af engangskrus. Derudover får de en fortjeneste, når festivalens gæster tager et miljøgenbrugskrus med hjem som souvenir.

En stærk markedsføring
Bråvalla har valgt at få produceret en mængde specielt designede miljøgenbrugskrus med festivalens logo, så krusene er helt unikke for festivalen.

Ring til os og hør om vores forskellige forretningsmodeller, der sikrer, at jeres genbrugssystem bliver selvfinansierende.

Hvordan fungerer retursystemet på Bråvalla?

  1. En gæst køber noget at drikke. Han betaler 20 SEK for et miljøgenbrugskrus.
  2. Hver gang gæsten køber nye drikkevarer, indleverer han sit krus og får et nyt krus med drikkevarer.
  3. Når gæsten ikke vil købe flere drikkevarer, indleverer han sit miljøgenbrugskrus i en af de over 100 pantstationer ved barerne eller på festivalpladsen og får sine 20 SEK igen.
  4. Gæsten kan også vælge at tage miljøgenbrugskruset med hjem som souvenir.

Se her, hvordan vi skræddersyer genbrugssystemer og sikrer en velfungerende proces til events.